Villmarksgenseren fyller 1 år 🐾🍂

Hei dere! I sommer fylte villmarksgenseren 1 år og jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om den.

cropped-dsc09024.jpg

 

CB1F9188-5A4F-4881-A0EE-5F9CC23DCAFE

Det er altså 1 år siden jeg publiserte min aller første oppskrift. Jeg husker jeg satt i sofaen min i Lommedalen akkurat der jeg sitter nå og tegnet opp mønsteret på ruteark. Inspirasjonen til genseren kommer selvsagt fra min enorme kjærlighet til hunder. Hunder, og da spesielt huskyer, har vært en stor del av livet mitt siden jeg var liten. Idag har samboeren min og jeg to, litt sære, men elskverdige hunder! En genser med poteavtrykk var derfor noe jeg ikke bare hadde lyst på, men følte at jeg bare måtte ha. (Dette er Jarlen fra @stineogjarlen iført sin villmarksgenser! 🐾).

Villmarksgenseren ble starten på en karriere som strikkeklesdesigner(er det et ord?) for friluftsliv. Jeg hadde absolutt ingen plan om at det var dette jeg skulle drive med, men noen ganger tar livet avgjørelser for deg. Denne genseren har nå, utrolig nok, fått hylleplass hos mange friluftsglade folk verden over. Dette gir meg så ubeskrivelige stor glede og jeg kan neste ikke tro det! Genseren har til og med fått være med til mount Everest med Moa Hundeid.

6367C40B-23CF-436C-B0FA-149A49488E38

(Moa på vei til Mount Everest våren 2018. @moahundseid på Instagram).

Jeg har også gitt ut oppskrift på genseren med høy hals, i barnestørrelse og som jakkeversion.

Jeg prøver stadig å forbedre oppskriften på genseren(og alle de andre oppskriftene mine)  for jeg er tross alt ikke en profesjonell oppskiftskriver. Det virker likevel som de fleste forstår oppskriftene mine uten problemer! Jeg prøver alltid å skrive dem uten for mange forkortelser og slikt, for jeg syns ofte det kan være litt problematisk å forstå selv.

41B3E6E9-7AA5-4334-BB51-D8A89236B50B

(Nydelige Åste iført sin Villmarksgenser❤️! Åste går for øyeblikket Norge på langs med malamutene Arya og Bison. @aastesvillmarksliv på Instagram). 

129398D6-0FC3-46E6-942F-AD48D6DD0632

(Den orginale villmarksgenseren er strikket i grå, brent oransje, sjokoladebrun og naturhvit, men jeg har strikket den i mange fargekombinasjoner. Her er to av genserne jeg strikket til Etsybutikken min i vinter!).

Jeg er ingen stor skribent, men skal prøve å skrive litt her inne når jeg føler for det.

20 kommentarer om “Villmarksgenseren fyller 1 år 🐾🍂”

 1. Hei😀hvor finner jeg oppskriften til barn? Begge ungene vil ha den og garn er på tur i posten😀😀meb finner den bare til voksen🤔

  Liker

 2. Hei 🙂 Jeg skal strikke den nydelige villmarksgenseren, men får ikke helt målene til å stemme. Er det jeg som har misforstått noe?

  Er normalt M/L – 38/40

  Mine mål: Arm innside – 52cm
  Bole – 55 cm
  Bryst (rundt hele) 97 cm

  Når jeg leser oppskriften så får jeg at jeg må ha xxxxl i ermer og bol + s i brystvidde.

  Hva har jeg misforstått?

  Mvh Else-Lill

  Liker

 3. Hei! Jeg kjøpte mønster på Villmarksgenseren den 22 august og betalte med MasterCard. Pengene er trekt fra min konto, men jeg har ikke mottat mønsteret. Er det mulig du kan sjekk opp dette. På forhånd takk. Mvh Inger Marie Jæger.

  Liker

 4. Hvor får man kjøpt oppskrift i barnestørrelse 10-12 år? Gjerne strikkemønster i garn som ikke klør og kan strikkes på p. 4,5-5 …

  Liker

 5. Hei. Jeg lurer på hva som er bredden på vrangborden i str m ( når den ligger flatt) akkurat begynt på den, men synes den virker så smal

  Liker

 6. Hei
  Har nettopp strikket to Villmarksgenser. En til meg selv og en til min datter.
  Men jeg oppdaget en feil i mønstret etter at jeg hadde strikket hennes genser. Det mangler en maske i midten på omgang 19. Sammenligner en mønstret med bildene, så ser en feilen. Jeg oppdaget det når jeg holdt på med min genser.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..